עכירות המים
עכירות מי שתיהעכירות – מדד צלילות המים. עכירות מהווה אינדיקציה לנוכחות חומרים מרחפים במים ( חול , חלודה , בוץ , מלחים , אורגניזם ומוצקים מרחפים בתוך המים )
עכירות גבוהה יכולה להעיד על נוכחות חומרים מזהמים או חומרים אחרים העלולים להשפיע על איכות המים ולהפריע לתהליכי חיטוי המים
עכירות המים זה אומר שרמת איכות המים גרועה מאוד
עכירות המים זה אומר שצבע המים כהה ואינו שקוף
עכירות המים זה אומר שטעם המים שונה ואינו בריא
הגורמים לעכירות המים
עכירות המים זה אומר יש אינדיקציה ליותר חלקיקים בנוזל
הגורמים לעכירות המים
פעילויות אנושיות אשר משבשות את הרכב הקרקע, כמו בנייה, גורמות בעונת הגשמים למשקעים מזוהמים אשר חודרים למאגרי המים וגורמים לעכירות.
אזורים מיושבים תורמים כמות גדולה של עכירות למים בקרבתם, כתוצאה מזיהום הנסחף על ידי מי גשמים ממשטחים סלולים כמו כבישים, גשרים או מגרשי חניה.
תעשיות מסוימות כגון מחצבות או מכרי פחם עלולות לגרום רמות גבוהות של עכירות כתוצאה מאבק מרחף שחודר במים.
סכנת מים עכורים לגוף
ככל שעולה רמת העכירות במי שתייה, קיים סיכון רב יותר שבני אדם השותים אותם יסבלו ממחלות במערכת העיכול. דבר זה בעייתי במיוחד בבני אדם שהמערכת החיסונית שלהם חלשה, מכיוון שהחלקיקים הם מצע לנגיפים או חיידקים
מונחים באיכות המים
כלוריד – יון (CI) הנוצר כתוצאה מהתפרקות מלחים במים. מהווה מדד לריכוז המלחים במים. ריכוז הכלורידים המותר במי שתיה בישראל – עד 600 מג"ל (באירופה ובארה"ב – עד 250 מג"ל).
חנקות – תרכובות חנקן מחומצנות (NO3, NO2) הריכוז המותר לחנקות בארץ – 70 מג"ל (באירופה ובארה"ב – 45 מג"ל). חנקות בריכוז גבוה יכולות לגרום לבעיות בריאותיות שונות. הימצאות חנקות במים מעידה, בדרך כלל, על זיהום אורגני של המים.
חיטוי – תהליך של קטילת מיקרואורגניזמים במים, ביניהם גורמים מחוללי מחלות (בקטריות, וירוסים וכו'). חיטוי יכול להיעשות על ידי הוספה של חומרים למים (כגון תרכובות כלור, מי חמצן, או אוזון) או על ידי הקרנה אולטרה סגולה (UV)